16 d’oct. 2014

Conceptes Arquitectura

ARQUITECTURA: CONCEPTES


ARQUITECTURA:  és l'art de crear espais, exteriors o interiors, coberts o descoberts.

Punts per analitzar un edifici:


 -Documentació general (cronologia,nom de l’edifici, lloc on es troba actualment, etc.)


 -Anàlisi Formal

1. MATERIAL: les construccions que es fan amb diferents materials que s'utilitzen de forma diferent, depén de l’època de construcció de l’edifici.
Els materials són elements sólids amb resistència, amb capacitat de suportar pesos i conduir-los cap baix, on hi ha els fonaments. Alguns materials utilitzats són: la pedra, la fusta, el maó, el plàstic...


2. SISTEMES CONSTRUCTIUS:  El pes dels materials es descarrega cap baix, portant-se als fonaments, segons criteris que varien en funció del tipus de coberta usada.


COBERTA: La coberta és l'element que protegeix l'edifici de l'exterior; descarrega el seu pes als murs o pilars. Podem dir que d'ella que és una estructura de voltes, i té un punt central que  porta el mateix pes, per quatre grans pilars que arriben a formar una creu.


El pes es pot soportar amb bigues, però que només soporten una part de l’edifici o amb arcs que forman una xarxa, carreguen el pes a la part inferior.


3.TIPUS D'EDIFICIS:. Cada edifici es diferència pels diferents usos d’aquest.

4. L'ESPAI:  Els edificis tenen un exterior, que tanca el seu volum, o sigui que l'exterior és un altre espai diferent.


5. SÍMBOLS: Són els elements que donen sentit a l'edifici.
    
6. REGISTRES: Per que els constructors tinguin una idea ben precisa del que han de fer, usem els anomenats plànols, que expressen visualment les diferents parts que es vol construir.

Hi han diferents formes visuals: LA PLANTA, vista des de dalt, L'ALÇAT, vista des de devant i per últim EL PERFIL, vista des de un costat.