7 d’oct. 2014

Qué es l'art?

QUE ÉS L’ART ? Des d’un principi l’art i la persona humana s’han fet inseparables, des de l’infantesa i les primeres cultures. Abans de res l’art és una forma de comunicació, un codi per transmetre les idees i els seus sentiments. L’autor, és a dir aquella persona o persones que crean l’art, independentment de l’epoca, és un creador, que pot fer les seves obres responent a nores de la seva civilització i altres expressant les seves idees.

L’art és una forma d’expressió en el qual hi ha la possibilitat d’esementar-ho tot, tant coses físiques com sentiments, i materials com immaterials. Cal dir que l’art des de la seva aparició, no ha fet senmpre representació de bellesa, ja que en el transcurs del temps s’han fet grans obres mostrant formes lletges i fosques. L’obra d’art és el resultat de certs factors del creador de l’obra, com components individuals, intel·lectuals o socials. Tot i que també és cert que no sempre tot es basa en els propis sentiments del creador, ja que les influències socials de l’exterior també afecten directamen en quins tipus d’obres es faran. És a dir que les obres no només són l’expressió d’un artista, són l’expressió de l’entorn en que es pot estar vivint.

Finalment fer una obra d’art amb un renom, exigeix un alt nivell de destressa a l’hora de fer la feina. Apart s’han de tenir bons materials i materials concrets per fer certes obre, que a més amb el pas dels anys han evolucionat molt positivament. Anomenem estil artístic a la forma de manifestar un artista unes característiques comunes que es repeteixen en una determinada època. Podem dir que hi han 5 fases. La Arcaica, la Clàssica, la Manierista, la Barroca i la Recurrent, l’evolució d’aquestes és en aquest ordre. La funció de l’art a evolucionat també en el llarg del temps, en les primeres manifestacions d’art es definien pel seu caràcter màgic i religiós. Posteriorment, amb l’aparició de les institucions polítiques i religioses es van començar a utilitzar com a mostra de poder i riquesa, i en altres ocasions destaca la funció commemorativa.